Användbara tips för sovrumsrenoveringen

Att renovera sovrummet är en chans att skapa en härlig miljö att spendera tid både vaken och till sömns. Här listar vi några tips som är värt att hålla i åtanke inför sovrumsrenoveringen.

Tänk alltid på förvaringen

Förvaringen är en viktig faktor i sovrummet och det gäller att säkerställa den när man planerar renoveringsprojektet. Reflektera då över hur mycket utrymme som finns och huruvida det räcker eller om det behövs ytterligare. Vill man spara in utrymme men inte minska förvaringsutrymmet kan det vara värt att satsa på en platsbygd garderob.

Dags att byta sängen?

Vid renovering får man också ett perfekt tillfälle att byta ut både den ena och den andra möbeln. Sängen är så klart rummets viktigaste möbel och bör hamna längst upp på listan om den behöver bytas. Då är det klokt att göra ordentligt med efterforskning för att hitta den perfekta modellen både för rummet och en själv.

Planera belysningen

Belysningen kan göra stor skillnad i sovrummet och är något man kan vilja tänka på innan en renovering. Om ny el måste dras är detta något man vill veta innan renoveringen är avslutad. Tänk på alla former av belysning från allmänbelysningen till stämningsbelysning.

Överväg att lägga in golvvärme

Golvvärme kan vara en riktig vardagslyx och kostar inte nödvändigtvis så mycket att lägga idag. Aldrig igen behöver du sätta ned fötterna på ett kallt golv igen. När man väl har fått denna upplevelse vill man aldrig återvända. Och på riktigt varma sommardagar är det en enkelt sak att stänga av värmen helt.