Att bygga ett fritidshus

Det är många som förverkligar sin dröm att bygga ett fritidshus någonstans på landet. Det kan vara så att man fått ärva mark av sina föräldrar som man kan bygga detta paradis på. Det finns som med alla byggnationer en hel del att tänka på och vi ger dig några bra tips i denna artikel.

Söka bygglov och förbereda

Det är samma regler som gäller för ett fritidshus som med annan nybyggnation. Se till att ansöka om bygglov i den kommun som fritidshuset ska uppföras. Det är viktigt att allt är ok från kommunen. När bygglovet är klart så går det att börja förbereda grunden för huset. Antingen så väljer man att gjuta en sula eller så bygger man sitt fritidshus på plintar.

Välja vad man ska bygga

Frågan är vad man ska välja att bygga. En variant är att köpa en färdig byggsats som man enkelt kan sätta upp själv. Har man lite kunskaper så ska det inte vara några problem att sätta upp ett 50 kvadrats fritidshus enligt de ritningar som medföljer. Självklart så finns det hantverkare att anlita om man inte skulle ha kunskapen att bygga detta.

Något att börja med

Man kanske tycker att 50 kvadrat är i minsta laget men det kan vara bra att börja med detta. Det kommer semestrar och somrar då man kan bygga till eller vid senare tillfälle sätta upp ett Attefall på tomten som en extra byggnad.