Bra verktyg att ha hemma

Genom att ha en grundläggande uppsättning verktyg hemma kan du komma långt med enklare snickeriprojekt och reparationer.

Grundläggande verktyg

Ett antal handverktyg så som hammare och såg, några skruvmejslar och tänger, inklusive avbitartång, är absolut grundläggande. När det kommer till elverktyg handlar det mycket om var ambitionsnivån ligger, men det viktigaste, oavsett om du bor i lägenhet eller villa, är en borrskruvdragare. Den har du för att borra hål i väggar, för att hänga upp tavlor och hyllor med mera. Kom ihåg att ta hänsyn till dina grannar.

Rätt verktyg för rätt ambitionsnivå

Om du vill kunna köpa begagnade möbler och renovera dem är en slipmaskin oumbärlig. Den använder du för att slipa bort gammal ytbehandling och repor. Beroende på vilken modell du har kan du också använda den för att slipa spackling av väggar i samband med tapetsering. Vill du jobba med detta ska du också skaffa en bra uppsättning penslar. Läs på förpackningarna om eventuellt andningsskydd.

Genomtänkta val av verktyg

När du har tänkt igenom dina framtida projekt är det dags att köpa verktyg. Du kan enkelt handla på nätet hemma från soffan. Det är bra att satsa på verktyg från etablerade märken eftersom du då också enkelt kan skaffa fler tillbehör och eventuella reservdelar.