Bygg en egen bastu

Det är en dröm för många villaägare att bygga en egen bastu i huset. Det gäller dock att ha plats för detta och om inte det skulle fungera så kan man om man inte redan har ett Attefall eller Friggebod på tomten bygga en egen fristående bastu i sin trädgård.

En njutbar upplevelse

Att få sätta sig i en bastu är för många en njutbar upplevelse och om du som många andra vill uppleva detta så gäller det att du bygger din bastu så du får det som du vill ha i livet. Från företaget Sorselestugan så hittar du en mängd olika bastu i flera storlekar som du kan beställa för att sätta upp själv på din gård. På bastukällan.se så hittar du förutom olika bastustugor även de tillbehör som behövs till din bastu, en bastuhink kan vara bra att ha i bastun. Det finns flera olika modeller på hinkar att välja på.

Tillhörande bad

För att göra det hela komplett så kan det vara skönt att ha ett vildmarksbad i anslutning till sin bastu. Du behöver inte elda upp badet så märkvärdigt om du ska hoppa i efter en bastu. En sval, nästa kallt bad kan göra bastuupplevelsen än mer njutbar med kyligt badvatten. Under vinterhalvåret så kan det behövas lite värme för att hålla en lagom temperatur i ditt bad. Se till att regelbundet byta ut vattnet i badet och tillsätta bakteriedödande medel som ser till att vattnet håller bra kvalité.