Dags för fönsterbyte

Är det dags för fönsterbyte är det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke, det finns flera faktorer som man absolut ska ta hänsyn till. Att byta fönster är kanske något man gör en gång under sin livstid om man har ett hus, så det är viktigt att det blir rätt från början.

 

Saker att tänka på

  • Det kostar en slant att byta ut alla fönster så det är viktigt att man tänker igenom valet av fönster ordentligt, det är fördel att kontakta företag som kan detta med energiklasser, vilka underhållskrav fönstren har.
  • Vad ska man välja för typ av fönster, ska det vara trä, PVC eller aluminium? Det är frågor som ett fönsterföretag kan svara på och vad som kanske passar bäst just till ert hus.
  • Målade fönster kräver mer underhållsarbete än vad PVC och aluminiumfönster kräver, sedan är det frågan om det passar just på ert hus. Ska fönstren vara öppningsbara eller inte? 

Ja, som ni ser så finns det ett antal frågeställningar som kan vara bra att ta sig en funderare på innan man bestämmer sig för att utföra fönsterbytet.

När ni väl bestämt er för att fönstren ska bytas så kommer frågan om ni klarar av att göra detta själva eller om ni ska låta fönsterföretaget göra bytet.

Om det är riktigt gamla fönster som sitter på kåken idag så kommer i snabbt att kunna räkna hem den investering som ni gör med ett fönsterbyte i och med nya fönster spar energi