Ekologiskt boende

Det ekologiska sortimentet tar större och större plats i matvarubutikerna, folkhälsan är på topp och människor är angelägna om att ta hand om sin kroppar på ett sällan skådat sätt. Efterfrågan på ekologiska varor ökar i en lavinartad fart, och nu vill vi till och med bygga, och bo ekologiskt. 

Ekologiskt boende är en ny trend som ständigt växer. Över hela världen pågår det forskning inom ämnet bygga, bo och leva ekologiskt. Att bo ekologiskt innebär inte att du behöver bygga nytt, du kan energieffektivisera ditt eget redan befintliga hus på oerhört många plan. Ta hjälp av ekoingenjörer och arkitekter som har en gedigen erfarenhet från ekologiska byggnadsprojekt.

Econowhouse är ett projekt där man i tre år har valt att konvertera ett 60-tals radhus till ett toppmodernt ekohus, vill du bli inspirerad och veta mer om hur du går till väga och vad du bör tänka på så finns familjen Hallströms renovering att se och följa på Econowhouse hemsida. Där finner du också tips på hur du med enkla hjälpmedel kan hitta energitjuvarna i ditt hus, vilka dom största utmaningarna är med att renovera hus som är byggda på 60/70 talet och mycket mer! 

Att bidra till en hållbar utveckling ligger helt i linje dom åtgärder som miljöexperter och ekotekniker menar är nödvändiga för att undvika en temperaturökning på jorden. Den globala uppvärmningen förändrar inte bara klimatet utan också hela ekosystem. Att leva och bo ekologiskt bidrar till en bättre globalmiljö, billigare boendekostnader och ett friskare liv.