Enklare hushållning

Ett hem ska kännas välkomande och mysigt att vara i. Du ska känna stressen från jobbet eller studierna rinna av dig när du kliver över tröskeln. Om det inte vore för alla hushållssysslor som möter dig när du kommer in genom dörren, hade det nog varit enklare. 

Enkel hushållning handlar om att strukturera vardagen på ett sådant sätt att hushållningen inte känns övermäktig eller jobbig. Det brukar innebära några omställningar men håller du ut kommer du att bli belönad med ett nytt inre lugn. 

Först och främst borde de se över alternativet att boka in hemstäd. Hos Nox AB kan du välja hur ofta du vill få hjälp, du kanske bara behöver hemstäd en gång i månaden eller så vill du att någon kommer en gång i veckan? Vad du behöver bestäms främst av hur mycket du kan avvara varje månad. Det är lätt att spendera några slantar extra varje månad om det betyder att du kan slippa dammsugningen eller får hjälp med tvättberget. Lagom till sommaren kan du lägga till extratjänster. Varför inte få lite hjälp med fönsterputsningen också?

Ett ennat sätt att förenkla hushållnigen är att beställa matkassar. Störst och först är nog Linas Matkasse, de finns olika varianter och innehåll så du kan hitta någon som passar dig och din familj. Kostnaden för matkassan kan kännas hög men gör gärna ett test först: spara alla livsmedelskvitton under en månad och räkna ihop alla matvaror ni köpt under månaden för middagen och jämför med vad matkassen kostar er varje vecka. Ni kommer att bli överraskad om hur liten skillnad det är. Matkassan drar också ned stressen och beslutsamhetsångesten.