Enklare hushållning

Ett hem ska kännas välkomande och mysigt att vara i. Du ska känna stressen från jobbet eller studierna rinna av dig när du kliver över tröskeln. Om det inte vore för alla hushållssysslor som möter dig när du kommer in genom dörren, hade det nog varit enklare. 

Ett sätt att minska bördan av hushållssysslor är enkel hushållning. Det handlar om att strukturera vardagen på ett sådant sätt att hushållningen inte känns övermäktig eller jobbig. Det brukar innebära några omställningar, men håller du ut kommer du att bli belönad med ett nytt inre lugn. Det kanske är värt lite extra jobb för att sedan kunna slappna av och njuta av ditt hem.

Ett första steg kan vara att se över alternativet att köpa in hemstäd. Det är en ovan tanke hos många, men för många kan detta investering ge mycket lättnad. Ett sätt att tänka över en sådan investering kan vara att jämföra sin egen timlön mot kostnaden för en timmes städning. Kanske är din timme värd mer att spendera på annat än att städa? Det handlar många gånger inte enbart om lättja, utan att ge utrymme för annan aktivitet som annars är svår att hinna med. Hos Nox AB kan du välja hur ofta du vill få hjälp, du kanske bara behöver hemstäd en gång i månaden eller så vill du att någon kommer en gång i veckan? Vad du behöver bestäms främst av hur mycket du kan avvara varje månad. Det är lätt att spendera några slantar extra varje månad om det betyder att du kan slippa dammsugningen eller får hjälp med tvättberget. Lagom till sommaren kan du lägga till extratjänster. Varför inte få lite hjälp med fönsterputsningen också?

Ett ennat sätt att förenkla hushållnigen är att beställa matkassar. Störst och först är nog Linas Matkasse, de finns olika varianter och innehåll så du kan hitta någon som passar dig och din familj. Under de senaste åren har också fler och fler matbutiker också börjat erbjuda matkassar, fördelen med det är att man också kan passa på att lägga en beställning på annan matförbrukning i samband med matkassan och hämta upp eller få allt levererat samtidigt. På så sätt kan du spara mycket tid på att inte behöva besöka matbutiken. Kostnaden för matkassan kan kännas hög men gör gärna ett test först: spara alla livsmedelskvitton under en månad och räkna ihop alla matvaror ni köpt under månaden för middagen och jämför med vad matkassen kostar er varje vecka. Ni kommer att bli överraskad om hur liten skillnad det är. Matkassan drar också ned stressen och beslutsamhetsångesten.