Fixa extra förvaringsutrymme hemma

Förvaringsutrymme blir förr eller senare en viktig del av vilket hem som helst. Oavsett vilken anledning som ligger bakom problemet kan det vara bra att veta hur du fixar lite extra förvaringsutrymme till ditt hem. Av denna anledning kommer här några snabba tips som kan hjälpa dig på traven.

Vakuumförpacka textilier

Ett mindre knep som kan spara dig en hel del utrymme om du har mycket textilier liggandes i garderober är vakuumpåsar. Du lägger bara in dem i påsarna och med dammsugaren kan du sedan suga ut nästan all luft ur påsen. Resultatet blir en påse som tar betydligt mindre plats än tidigare.

Platsbyggda bokhyllor

Platsbyggda bokhyllor är inte bara snyggt, utan ger dig även förvaringsmöjligheter hela vägen upp till taket. Med en vanlig bokhylla har du en hel del oanvänt utrymme ovanför den. Ju fler bokhyllor du ha desto mer outnyttjad yta pratar vi ju då om.

Bygga ett förråd

Om förvaringen du är i behov av rör saker som inte nödvändigtvis behöver förvaras inne i huset kan det vara värt att överväga att skaffa ett förråd på tomten. Du kan antingen designa det själv eller köpa en monteringsfärdig byggsats i en lämplig storlet och spara en hel del tid.

Göm bort förvaringsväggen

Att fylla upp en hel vägg med förvaringslådor och hyllsystem kan vara väldigt effektivt och låter dig ställa bort mycket du inte använder regelbundet. Men det är sällan väldigt vackert. Ett alternativ som låter dig behålla denna förvaring men samtidigt ger ett bättre intryck i rummet är helt enkelt att gömma bort den bakom en gardin. Sätt bara upp en skena i taket och skaffa lite snyggt gardintyg och dra för.