Fixa till fasaden

Har du tänkt på hur fasaden på ditt hus ser ut egentligen? Det är sällan vi ägnar husets utsida någon större åtanke annat än lite färg med jämna, eller ojämna, mellanrum. Men visst finns det andra sätt att snygga till fasaden på än att bara stryka på lite mer färg. Det handlar inte heller enbart om växtlighet så det gör ingenting om du är född utan gröna fingrar, eller inte har tid eller lust att ägna dig åt någon trädgård.

Ett husnummer är inte bara snyggt utan är också en investering för din och din familjs säkerhet. Det underlättar vid nödfall då ambulans och annan blåljuspersonal navigerar via husnummer för att hitta rätt vid utryckningar. I dagsläget finns ett brett utbud av husnummer att välja mellan. Tiden då det enbart fanns fasadskyltar i metall är sedan länge förbi. I dagsläget finns snygga husnummer i de flesta färger och typsnitt, och i flera olika material som exempelvis plexiglas eller plast.

Det finns fler saker du kan göra för att fixa till en inbjudande fasad. Varför inte börja med fasadbelysningen? Utomhusbelysning stannar i många fall vid en lampa utanför entrén och kanske någon extra vid uppfarten. Men belysning kan vara mycket mer än bara en hjälp att hitta fram till ytterdörren. Den kan vara den där pricken över i-et. Det där som förvandlar det genomsnittliga huset till en riktig pärla. Gäller det belysning med svagström får du dessutom sätta upp den på egen hand. Men är det starkström måste du anlita en elektriker. Överväg samtidigt att installera en rörelsevakt, eller skymningsrelä för att spara energi, och i slutändan pengar. Vill du istället lysa upp fasaden utan att behöva göra åverkan på den samma, så finns det i dagsläget en typ av lampa som du fäster i hängrännan eller i någonting annat hängande. Varför inte i en blomampel?