Glöm inte att rengöra sittmöblerna

När det kommer till hushållsarbetet är städningen något vi alla måste spendera åtminstone en del tid med regelbundet. Och medan majoriteten har som vara att göra saker som att dammsuga golvet, torka bord, bänkar och andra ytor, finns det även en del städjobb vi utför betydligt mer sällan. Somliga kanske till och med nästan helt glömmer bort dem. Som att rengöra alla sittmöbler.

Våra möbler, speciellt textilmöbler, har en förmåga att samla på sig en hel del damm och smuts med tiden. Och då mycket att detta är svårt att se med blotta ögat gör vi ofta misstaget att tro att de är helt ren. Men sanningen kan vara väldigt annorlunda.

Löstagbara kuddar för både sittplatserna och ryggen kan göra det lite enklare då du kan ta ut och spendera lite energi med mattpiskan. Men i de situationer då detta inte är möjligt kan du åtminstone börja med dammsugaren.

Men det är ingen dum idé att åtminstone någon gång ibland ta in lite hjälp från någon som har ordentlig utrustning för detta syfte. Rengöringen dina möbler kommer att få kan få dem att kännas nästan som ny.