Inred med ljuskällor

Ett nyrenoverat rum är alltid vackert och det är en fantastisk känsla att komma in i ett rum som precis genomgått en renovering. Det utstrålar något oskuldsfullt över rummet och doften brukar dröja sig kvar från färg och tapetlim.

Detaljer med led lister

Vardagsrummet tillhör ett av de rum som vi spenderar mycket kvalitetstid i. Det betyder också att det slits lite extra och man vill hålla det mysigt med en viss standard. Köper du en ny möbel, till exempel en soffa så är det trevligt att få piffa upp rummet lite extra för att belysa den nya möbeln. Något som de flesta glömmer är att man kan dekorera med ljus. Du kan skapa de mest kreativa rummen med att bara tillsätta olika ljuskällor. Du bör prova att använda dig av led lister bakom ramar eller hyllor för att skapa ett djup och en känsla av tre-dimensionell värld..

Andra ljusalternativ

En vanlig ljuskälla att använda i vardagsrum är spotlights, då de går att rikta mot olika delar av rummet som man vill framhäva extra mycket. För att få till myskänslan är det en fördel att också installera en dimmer, så att ljuset kan bli svagare när det behövs.

Ett annat sätt att få till myskänslan i vardagsrummet är så klart att ha levande ljus. Sätt dem inte bara på tv-bordet, utan använd också hyllor, fönsterbrädor och golv för att ställa ljus på. På golvet passar det bra med extra stora ljuslyktor eller -stakar.

Var inte rädd för att ha en ljuskälla bredvid din TV. Välj något dovt, som en fönsterlampa eller liknande. Det gör att kontrasterna inte blir lika starka från det dunkla till din TVs något skarpare ljus.