Inreda ditt nybyggda hus

Har du precis blivit klar med ditt nybyggda hus eller håller du på att slutföra bygget? Då kommer det absolut roligaste, nämligen att inreda ditt nybyggda hus. Förhoppningsvis så tänkte du på inredning redan i starten då husets ritningar togs fram så att färgval och annat passar överens med vad du gillar.

Smaken är som baken brukar det sägas och detta stämmer till fullo, du själv har din smak och du har säker i förberedelsestadiet redan utsett en soffa som kanske kommer att passa i det nya huset. Det är alltid bra att kolla upp saker och ting för att få inspiration. Är det marint som gäller så finns det många bra ställen att hitta rätt produkter.

Det finns många vägar att gå för att se hur en inredning ska se ut, moodboard är något som många använder sig av. Har du hittat bilder med inspiration online så spara ner dessa i en mapp på din dator så du kan skapa ett moodboard som du kan fylla på och ändra om du så vill. Gillar du att arbeta analogt så skriv ut dina bilder för att skapa ett moodboard.

Är du den mer digitala typen så är Pinterest är ett bra sätt att skapa ett sådant moodboard och får en bra överblick på vad som du gillar, det kan vara färger, produkter och annat som du vill få in i din inredning. Så länge du arbetar i moodboards så kan du ändra hur du vill. Kasta om och byta ut hur du vill.

Om man vill göra en moodboard som passar att skriva ut eller lägga upp på internet för att visa andra så kan man sätta ihop de bästa bilderna till ett kollage. Ett bra verktyg för detta är canva. Canva är en designapp som man kan köra direkt i webbläsaren. Där kan man förutom att bara lägga till bilder även lägga till de huvudsakliga färgerna man tänker använda i projektet. I videon nedan från designern och youtubaren Holly Casto går hon igenom ett exempel på hur hon gör moodboards för hennes projekt.