Lös halkbekämpning och snöskottning i vinter

Det förändrade klimatet i Sverige har på senare år visat sig under alla våra fyra årstider. På vintern blir det ofta kallt under korta perioder för att sedan bli varmare. Isbildningen blir därför stor och det blir extremt halt överallt.

Även snömängden som kommer under korta perioder kan vara extremt brutal. Det är viktigt att hålla efter sin tomt och både skotta bort snö och sedan lägga ut grus mot halkan. Skulle någon ramla på din tomt, är det du som äger fastigheten som kan bli skadeståndsskyldig.

För er som är lite äldre kan snöskottning vara fysiskt krävande och ibland näst intill omöjligt. Därför bör ni ta hjälp med både snöskottning och halkbekämpning.

Låt proffsen fixa det

Som tur är finns det företag som hjälper till med hushållsnära tjänster. Du kan dessutom få avdrag på arbetet på hela 50 procent av arbetskostnaden genom att använda RUT-avdraget. Företaget drar av det direkt på fakturan så det är inget du själv behöver oroa dig för. RUT-avdraget kan du dessutom använda flera gånger till ett värde upp till 50 000 kronor.

Nu när du vet lite mer om vilka avdrag du har rätt till och hur viktigt det är att hålla tomten fri från snö och is, kan du anlita hjälp för detta.