Njut av avkopplande bad utomhus - köp hem en badtunna

Känner du att du behöver någonting extra för att hantera vardagens stress? Kanske har du problem med ledsmärta, sömn eller förkylning. Om något av det här låter som dig, kan en badtunna vara ett bra alternativ!

Fördelar med en badtunna

Det finns en mängd olika fördelar med att investera i en badtunna till hemmet. Exempelvis kan bad i badtunna bidra med fysiska fördelar som avslappning i leder och muskler, bättre sömn, minskad ömhet, lindring av förkylningssymptom och sänkning av din puls. Däremot kan det också förbättra ditt psykiska välmående, genom att vara avslappnande. Det beror på att värmen gör att hjärtat kan arbeta mer effektivt, genom att öka volymen av blodplasman.

Ur ett ekonomiskt perspektiv kan en badtunna dessutom vara gynnsam långvarigt, eftersom du slipper kostnaden för inträde på en offentlig badbassäng eller spa.

Olika sorters badtunnor

Om du nu känner att en badtunna skulle vara fördelaktig för dig, så har du flera alternativ att välja på. Vill du kunna placera din tunna nästan var som helst i trädgården eller slippa kostnaden av elektricitet så kan en vedeldad tunna vara ett passande alternativ, medan en elektrisk tunna bland annat är lättare att rengöra. Därefter finns det också olika alternativ på material, exempelvis trä eller glasfiber.