Så lyckas du med den lantliga inredningen

Lantlig inredning är en trend som länge har hållit sig stark på många håll. Det är ju självfallet något som passar sig som handen i handsken ute på landsbygden, men även i mer tätbefolkade områden kan man se den dyka upp. Är du intresserad av denna stil har vi några praktiska tips för dig här nedan.

När du ska köpa inredning är det smart att leta upp butiker som faktiskt specialiserar sig på denna stil i någon utsträckning. Du kommer ofta känna att du hittar mer autentiska objekt på så sätt. Secondhandbutiker och loppmarknader kan också ha väldigt mycket fint att erbjuda.

Tänk noga på vilka material du använder dig av. Naturmaterial som trä, rotting och sten fungerar alldeles utmärkt i den lantliga stilen. Även metaller som koppar och mässig är stilenliga val, men kanske gärna i mindre inredningsdetaljer.

När det kommer till färger och mönster är jordnära toner och saker som blommiga mönster väldigt passande. Vit är också en utmärkt grund att arbeta från och ger dig mycket möjligheter till att variera accentfärgerna från rum till rum om du så önskar.

Du kan också satsa rikligt på tyger och kuddar för att skapa en riktigt härlig ombonad känsla de flesta rum i hemmet. Sovrummet och vardagsrummet är kanske de mest självklara kandidaterna, men även köket kan dra nytta av lite extra myskänsla.