Se över husets yttre delar

Det är viktigt att se över husets yttre delar. Fasaden behöver kanske målas om eller i alla fall tvättas av för att komma till sin fulla rätt. Vindskivor behöver kontrolleras så de inte börjat murkna och kan behövas bytas ut.

Det finns en hel del fix när man har ett hus. Och med våra årstider så kan det få stå emot en hel del väta och kyla under hösten och vintern. Det är inte alls underligt att något fallerar med den påfrestningen. När våren kommer och sommaren börjar närma sig så är det utomhusarbete som gäller. Det kan vara hängrännor som ska rensas så de klarar av sommarens nederbörd.

Ta för vana att kolla upp saker och ting med huset. Gör en lista på saker som ska kontrolleras. Då kan ni checka av dessa varje år ni kontrollerar. Taket är en detalj som regelbundet behöver undersökas så det inte blir något läckage. Om ni hittar något så åtgärda på en gång i stället för att vänta med det hela. Tänk på att ett tak som läcker kan skapa en mycket större skada så att åtgärda omgående är det som bör göras.