Skapa en oas utomhus

När snön tinat bort så vet alla villaägare att nu är det dags att börja påta i jorden. Om man inte redan gjoirt det så är det läge att skapa små oaser i trädgården som man kan njuta av år efter år. 

Även om man bor i lägenhet kanske man har en kolonilott eller en stuga som man kan pyssla på med och nog mår vi alla bra av att tillbringa tid utomhus i grönskan och sätta händerna i jorden, rensa ogräs eller bara njuta av en kopp kaffe och gott fika samtidigt som man laddar batterierna med ny energi efter vinterns mörka månader.

Att göra olika stengångar som leder fram till de olika planteringara är ett bra sätt att förhöja trädgården. Sätt upp solcellsbelysning efter gångarna så de blir svagt upplysta på kvällarna och sätt gärna någon form av punktbelysning mot träd och buskar. Har du många träd i trädgården så kan man med fördel även använda sig av hängade lyktor runt uteplatsen. Tänk på att sätta perenner och buskar som blommar under olika sommarmånader så att inte allt blommar ut på försommaren. Det är mysigt när något nytt spruckit fram allt eftersom veckorna går.  

Att pryda en slänt med en stenmur och sätta upp ett växthus som man kan inreda inför mysiga middagar under kommande höstkvällar är ett populärt inslag idag och det blir en ombonad känsla därinne när man varvar växter och möbler i det tropiska klimatet. Man förlänger sommaren med ett uterum i trädgården där alla trivs.