Tips för att inreda rätt med metaller

Metall har alltid varit ett viktigt material i inredning. Och medan vi ofta hittar det som delar av olika möbler kan metall också utgöra majoriteten av en möbel eller annat objekt i inredningen. Är du intresserad av att lära dig lite mer om hur du inreder med metaller har vi samlat några användbara tips nedan.

Kalla och varma metaller

Metaller kan precis som färger kan vara kalla eller varma. Metaller som koppar, mässing, brons och guld är varma metaller, medan silver, stål och krom är kalla. Du får ofta en bättre effekt i ett rum om du ser till att blanda dessa, men låt då antingen varmt eller kallt utgöra majoriteten och "krydda" sedan inredningen lite med den andra. Men du kan även blanda matta och blanka ytor av samma metall för att få lite extra variation i rummet.

Vanligast i köket

Att inreda med metall är något vi ser i mer av just i köket än något annat rum. Koppar är då en metall som är speciellt vanlig. Mycket tack vare trenden av just kopparkärl både som praktiska redskap och som rent dekorativt. Men vill du satsa på mer metall kan du även se till att hänga upp en snygg taklampa i koppar också.

Välja metall efter stil

Beroende på vilket stil du har eller strävar efter hemma kan det vara smart att tänka noga på valet av metall. Varma metaller tenderar att passa bättre in i lite mer retro inredning eller när du vill förmedla en känsla av lyx. Kalla metaller å andra sidan kan vara ett väldigt bra val om du har valt något mer modernt, minimalistiskt eller till och med en mer industriell inredning.