Tips för ett lättstädat hem

Ingen gillar att spendera en massa tid på städning, men samtidigt kan man inte bara hoppa över städningen heller. Vad man dock kan göra är att underlätta städningen i olika rum genom hur man inreder dem.

Vare sig man städar själv eller betalar någon att göra det åt en är det smart att tänka på hur inredningen hjälper eller stjälper städarbetet. I båda fallen kommer detta leda till mindre tid spenderat till städning och om en städfirma gör det åt en kan det också betyda att kostnaden sjunker.

Sluten förvaring betyder mindre damm

De flesta har nog en och annan öppen förvaring hemma, som bokhyllor eller liknande. Dessa samlar på sig mer damm och betyder att man måste spendera mer tid åt städningen. Genom att istället välja sluten förvaring kan man spara in en hel del städarbete.

Möbler med höga ben är lättare att städa

Alla har nog en eller annan möbel i hemmet med ganska låga ben. Tillräckligt låga för att göra det besvärligt eller rent ut sagt omöjligt att komma under med dammsugaren eller något annat redskap. När det kommer till att köpa nya möbler kan man då vilja titta först och främst på de med högre ben.

Materialvalet spelar stor roll emellanåt

Olika material har olika egenskaper. Och somliga kan helt klart sägas vara mer lättstädade än andra. Hör gärna efter om detta i butiken nästa gång en ny möbel ska köpas. Eller leta upp för- och nackdelar med olika material när det är onlineshoppning som gäller.

Övermöblering förvärrar alltid städningen

Det finns många anledningar till att vilja undvika övermöblering av ett rum. För vårt syfte är det just för att det snabbt blir mycket svårare att städa. Vid inredningen av ett rum bör man alltid tänka på framkomligheten och hur lätt det är att exempelvis dra dammsugaren till alla hörn och kanter.