Vad innebär ett bra inomhusklimat?

Ett bra inomhusklimat innebär att luften vi inandas är av hög kvalitet. Luften har stor betydelse för vår livskvalitet och ett dåligt inomhusklimat kan leda till bland annat astma och allergier. Inomhusklimatet beror bland annat på hur varmt eller kallt vi har det inomhus, men även på luftföroreningar, ventilation och luftfuktighet. För varm temperatur inomhus kan leda till trötthet och koncentrationssvårigheter och luftdrag gör ett rum kallt.

Vanliga problem i våra hem

Ett av de allra vanligaste problemen som kan uppstå i våra hem är fukt och mögel, någonting som inte alls är hälsosamt. Det finns faktiskt smidiga hemtester du kan beställa och skicka in. De analyseras sedan och du får rekommendationer om eventuella lösningar för ett bättre inomhusklimat i ditt hem. Många gånger beror ett dåligt inomhusklimat på dålig ventilation i våra hem.

Förbättra ditt inomhusklimat

Det finns en del knep för att få ett bättre inomhusklimat. Att damma är vårt första tips, damma hellre en gång för mycket än en gång för lite. Öppna fönster vid matlagning för att slippa matoset, det spelar ingen roll hur bra köksfläkt du har matos finns ändå. Om du är osäker på ventilationen kan du alltid be en ventilationstekniker undersöka den åt dig. Det kan hjälpa dig få ett bättre inomhusklimat snabbt.