Vår i trädgården

För att få den bästa möjliga trädgården till sommaren gäller det att sätta igång redan till våren. Har går vi igenom lite olika saker man kan, och många gånger bör, göra i trädgården under våren. Tar man hand om den under denna tid kommer ha mycket enklare att fixa en vacker sommarträdgård.

Så fort snön börjar försvinna kan man märka lite kala fläckar på gräsmattan, och det är ju minst sagt inte något som försöknar trädgården direkt. En enkel lösning på detta är att helt enkelt köpa lite gräsfrön och så direkt på dessa fläckar. En annan metod är att göra färdiga gräslappar som man sedan gräver ned i de kala fläckarna. När man sätter ned en sådan gräslapp är det viktigt att vattna rikligt efteråt. Den kommer att stå ut ordentligt i början men de växer snabbt samma och inom kort är de omöjliga att skilja från varandra.

Våren är också tiden då skadedjuren börjar dyka upp igen. Är man dock tidigt ute och förberett sig med de saker som behövs kan man ta itu med dessa så fort man lägger märke till dem och på så sätt minska deras inverkan. De finns en rad olika skadedjur som kan angripa en trädgård och det finns ingen enda metod som fungerar mot alla. En av de ökända bovarna i trädgårdar över stora delar av landet idag är ju mördarsniglarna, men för de som inte vetat hur man ska handskas med dessa finns det faktiskt ordentliga metoder idag.

Ogräset är också något man vill komma igång med tidigt på säsongen. Dessa börjar sprida sig redan vid några plusgrader och börjar man redan på vintern kan man spara sig en hel del svettiga timmars ogräsrensning på sommaren. Börja sök ogräs i rabatterna och ta bort allt som dykt upp. I kökslandet är det ännu viktigare att vara ute i god tid och man kommer att vilja ta bort ogräset i ett par omgångar innan man börjar så kryddväxter och liknande för att inte behöva rensa när dessa späda växter försöker gro.