Bygga drömhuset

Efter ett klipp på bostadsmarknaden eller långt sparande kan du börja fundera på ditt drömhus. Och då kommer det en massa beslut på raken. 

Entreprenör

Du behöver en entreprenör som ser helheten och kan hjälpa dig med all byråkrati och byggandet. En helentreprenad handlar om ett företag som tar på sig ansvaret att koordinera och bygga ditt hem. De har underleverantörer som kan fixa elen och vvs medan de kanske gör markarbete och snickerier. 

Bygglov

Att få bygga ett helt nytt hus kostar flera tusen i handlingar. Du behöver en nybyggnadskarta som kostar över 10 000 kronor, du behöver ett bygglov för att få bygga huset och det kan kosta upp till 50 000 kronor och så vidare. När du skapar din budget måste du ta med dessa kostnader i lånet. 

Arkitekt

Vill du ha ett hus som inte går att hitta i en katalog behöver konstruktionsritningar och en arkitetekt som kan ta dina idéer och förverkliga dem. Hitta en arkitekt som är inriktad inom det område som passar dig: funkis, modern, industri, lantliv eller kanske asiatisk. En arkitekt som är van att rita funkishus kommer också vara bra på att skapa ett funkishus utöver det normala.